Wandelroutes door de Hoge Veluwe

Geplaatst Door op jun 14, 2013


Wandelen op De Veluwe

Wandelen op De Veluwe

Het mooie aan de Hoge Veluwe is dat je er goed kunt wandelen door de natuur. Zeker te voet ontdek je de bijzondere plekjes van het nationale park. Daarom zijn er meerdere wandelroutes uitgezet die je door het hele natuurgebied leiden. Ook is het mogelijk van de ene ingang van de Hoge Veluwe naar de andere te wandelen. Kinderen kunnen zich vermaken met de speurtochten die verkrijgbaar zijn in het Bezoekerscentrum. Zo biedt het natuurgebied voor ieder wat wils.

Paaltjes  

Door de Hoge Veluwe lopen 9 wandelroutes die je aan de gekleurde paaltjes kunt herkennen. Vijf paaltjesroutes zijn online te downloaden. Voor de overige routes is de plattegrond van het nationale park te gebruiken die je kunt kopen als je het park betreedt.

Themawandelingen

De Hoge Veluwe heeft drie themawandelingen: de Grenspalenroute, Historische Wandeling Hoog Baarlo en Wildsporenwandeling. Deze wandelingen brengen je langs historische plekken, zoals hoeven en de oude grenspalen. Wanneer je de routes vooraf downloadt, krijg je er meteen alle informatie bij.

Landschappenpad

Het Landschappenpad is een speciale cultuurhistorische wandeling langs de vele hoogtepunten van de Hoge Veluwe. Het fijne aan dit pad is dat het opgedeeld is in korte wandelingen met eigen thema’s. Ook is de wandelroute geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Lange afstanden

Wie van lange wandelingen houdt, is in de Hoge Veluwe helemaal op de juiste plek. Vanaf de 3 ingangen starten meerdere langeafstandswandelingen: Otterlo (23 kilometer), Hoenderloo (19 kilometer), Schaarsbergen (26 kilometer, maar in de bronstperiode in september is deze wandeling beperkt tot 20 kilometer).

Wandelen met gids

Vrijwillige natuurgidsen en de boswachter leiden je graag langs alle plekjes van de Hoge Veluwe. De gidsen verzorgen meerdere wandelingen op een vast tijdstip. Het is ook mogelijk om tegen betaling privé te wandelen met de boswachter of natuurgids.