Wandelen in de Veluwe

Geplaatst Door op mrt 7, 2014


wandelen-senioren-veluweNationaal Park de Hoge Veluwe is een bijzonder natuurgebied. Er is hier van alles te zien: een afwisselende natuur – variërend van bossen tot grasvlakten en stuifzand – en veel verschillende dieren, waaronder zelfs wilde zwijnen. De beste manier om dit natuurgebied te verkennen, is te voet. Wandelend kom je namelijk het dichtst bij de natuur en heb je de grootste kans om dieren te zien.

Te voet naar het museum

In het hart van het park ligt museum Kröller-Müller. Hier vind je onder andere veel werken van Vincent van Gogh en een schitterende beeldentuin. Een wandeling van de ingang van het park naar het museum is de moeite waard. Onderweg kun je wildobservatieplekken vinden, waar je met wat geluk edelherten en wilde zwijnen kunt zien.

Wandelroutes

Door de Veluwe lopen twaalf wandelingen door de mooiste delen van het park, de zogenaamde paaltjesroutes. Ze variëren in lengte tussen 2,6 en 8 kilometer. Daarnaast zijn er vier doorgaande routes die de verschillende ingangen, het museum en het bezoekerscentrum met elkaar verbinden.

Ben je avontuurlijker aangelegd, dan kun je een gedetailleerde wandelkaart kopen of een GPS-wandeling maken. Je kunt hiervoor een GPS-apparaat huren in de parkwinkel en het bezoekerscentrum.

hoge-veluwe-wandelroute-tips

De goede wandelschoenen

Als je van plan bent een flinke wandeling door de Veluwe te maken, is het belangrijk dat je je goed voorbereidt. Een belangrijk onderdeel hiervan is het kiezen voor de juiste wandelschoenen.

Er zijn wandelschoenen in verschillende categorieën te krijgen. Er bestaan schoenen in de categorieën A, B, C en D.  Een schoen uit de A-categorie is een soepele schoen voor lichtere wandelingen. Een schoen uit de D-categorie is een hoge, zeer stijve klimschoen. Voor wandelingen door Nationaal Park De Hoge Veluwe is een wandelschoen uit categorie B geschikt.

Belangrijk is dat je je bij het kopen van wandelschoenen altijd goed laat voorlichten. Het is van belang om de juiste maat schoen te dragen, om te voorkomen dat je blaren krijgt. In gespecialiseerde winkels kunnen ze je precies vertellen welke schoenen geschikt zijn voor jou.

wandelschoenen-categorien-infotabel