Vogelpark Avifauna

Geplaatst Door op apr 15, 2013


In Avifauna ontdek je een wereld aan vogels en beleef je samen een onvergetelijk dagje uit. Het vogelpark in Alphen aan den Rijn biedt vooral aan ouders met kinderen een uitgebreid scala aan activiteiten en belevenissen. Hier vind je meer dan 1800 vogels zoals de blauwgele ara, Amerikaanse zeearend en rode flamingo.

Beleef de vogelwereld

In het Avifauna vind je allerlei leerzame en spannende activiteiten. Zo zijn er vogeldemonstraties (maart t/m oktober) waarin je het natuurlijk gedrag van vogels ziet. De verzorgers vertellen je hier meer hierover. Verzorgers laten je ook zien hoe zij de pinguïns en pelikanen voeren. Zelf kun je in het vogelpark de lori’s voeren met een cupje nectar. Daarnaast is er de Filipijnse jungle, het moerasgebied Pantanal en het Cubaanse brakwatermoeras. Overal word je omringd door vele vogelsoorten.

Verken het park

Bij de kassa kun je voor slechts 50 cent een speurtocht kopen. Er is er een speurtocht beschikbaar voor kinderen van groep 1 t/m 4 en een voor kinderen van groep 5 t/m 8. De achterkant is meteen een bordspel voor thuis. Wil je nog meer weten over de vogels in Avifauna, dan zijn er ook verschillende rondleidingen met thema’s te reserveren. Een dagje naar Avifauna kun je op een leuke manier afronden met klauterwerk in de speeltuin.

Van november t/m maart is het laagseizoen in het vogelpark. Kijk daarom op de website voor de exacte openingstijden van het park en de activiteiten.