Verken de onderwereld

Geplaatst Door op okt 10, 2013


Museonder

Museonder

In het nationale park de Hoge Veluwe bevindt zich het Museonder, het eerste ondergrondse museum ter wereld. Dit bijzondere museum neemt je mee onder de grond en vertelt je meer over het leven daar. Vooral voor kinderen is het Museonder een echte ontdekkingstocht. In de huidige tentoonstelling ga je steeds dieper en dieper onder de grond, de bodem in. Het eindpunt is dan ook het middelpunt van de aarde. Wanneer je door het museum wandelt, kom je onderweg natuurlijk van alles tegen. Botten, stenen en een compleet wortelstelsel bijvoorbeeld. Leg je hand op de stenen en je krijgt hun verhaal over hun herkomst. Ook heeft het Museonder een waterlaboratorium.

Nieuw ontwerp

Het museum heeft grote plannen voor de toekomst. Als onderdeel van het Totaalplan 2020 (de herinrichting van het centrumgebied van de Hoge Veluwe) ondergaat het een metamorfose. Het museum wil zich meer richten op jonge kinderen. Om duidelijk te krijgen wat hen aanspreekt, mochten 2 oktober twaalf kinderen tussen de 8 en 12 jaar meedenken over de nieuwe inrichting. In groepjes deden zij opdrachten in het huidige Museonder en gaven zij na afloop in beeld hun ervaring en ideeën weer. Naast deze kinderen zijn ook specialisten om hun mening gevraagd voor een nieuw ontwerp voor de komende jaren. Dit moet leiden tot een nieuw hedendaags ontwerp van het museum.

Waarheen

Het Museonder bereik je via het Bezoekerscentrum in de Hoge Veluwe. De toegang is standaard bij je entreekaartje inbegrepen. De openingstijden zijn van 09.30 tot 17.00 uur en tot 18.00 van april t/m oktober.