Sprookjes komen tot leven

Geplaatst Door op feb 24, 2013


Een gezellig dagje uit beleef je niet alleen in de Hoge Veluwe of een van de andere natuurgebieden in Nederland. Ter afwisseling kun je een bezoek brengen aan de Efteling, vooral bekend van het Sprookjesbos. Al meer dan 60 jaar vermaakt het park jong en oud met haar sprookjes, attracties en natuur.

Sprookjesbos

In de Efteling komen alle bekende sprookjes tot leven in het Sprookjesbos. Anton Pieck bedacht lang geleden het ontwerp voor deze bijzondere plek. Het aantal sprookjes is ondertussen gegroeid naar 28. Weten jij (en je kinderen) de vele verhalen achter bijvoorbeeld Doornroosje, Assepoester en Roodkapje? In de Efteling woont ook het volk van Laaf en staan er paddenstoelen met een eigen muziek of verhaal. Vooral jonge kinderen zijn hier niet meer weg te slepen!

Bekende attracties

De Vliegende Hollander

De Vliegende Hollander

De Efteling kent meerdere achtbanen, waaronder Joris en de Draak, de Vliegende Hollander en de Vogel Rok. Ontdek het geheim van het vervloekte huis Villa Volta en laat je vervolgens nat spetteren in de wildwaterbaan Piraña. De Efteling is ook bekend vanwege de Droomvlucht (vliegtocht), Fata Morgana (boottocht) en Carnaval Festival (autotocht). Je dag sluit je af met Aquanura, de grootste watershow van Europa met water, licht en vuur.

Openingstijden

De Efteling is alle seizoenen open, maar kent wisselende openingstijden. In de zomer is het park ook ’s avonds open. In de maanden november, december en januari is er de Winter Efteling. Sommige attracties (zoals de Piraña en de Vliegende Hollander) zijn dan gesloten. Kijk dus van tevoren op de website naar de openingstijden en koop je entreetickets eenvoudig online voorafgaand aan je bezoek.