De drie mooiste Veluwe-wandelingen

Geplaatst Door op okt 14, 2014


Veluwerand2Benieuwd naar de Veluwe, maar geen idee waar te beginnen? Probeer eens een van deze drie wandelingen, voor beginners (8 km), gevorderden (11 km) of echt ervaren wandelaars (19 km).

De Wildsporenwandeling

Door het Zwarte Bos waar tal van dieren voedsel zoeken en nestelen, en door de veelzijdigheid aan bomen bovendien een gewilde plaats van tal van vogels. Dieren kunnen gespot worden tijdens de gehele wandeling, en de sporen die ze achterlaten zijn ook niet te missen: krabsporen van boommarters, wroetsporen van wilde zwijnen en schade aan jonge bomen van herten en reeën die hun geweien ‘vegen’.

Start: het Marchantplein (midden park Hoge Veluwe)
Lengte: 8 km (eindig bij wildobservatie Millelamel)
Spot de sporen en hun eigenaren tijdens deze prachtige korte wandeling (PDF)

sized_IMG_0167

Doorzetten op de Veluwezoom

Door het bos klimmen en dalen, langs tal van Natuurmonumenten en over het bijna-hoogste punt van Nederland: het is niet voor niets dat deze route uitverkozen werd tot mooiste NS-wandeling. Een pittige wandeling, maar met genoeg mogelijkheden om even bij te komen.

Start: Dieren
Lengte: 11 km (eindig in Rheden) of 14 km (eindig in Velp)
Pittig maar prachtig, en hier te downloaden

Sporen uit het verleden

Ontdek de rijke historie tijdens deze tocht door de geweldige parkbossen bij Hoenderlo en het Deelense Veld. Je loopt via het Rijksmonument de President Steynbank, het graf van meneer en mevrouw Kröller-Müller (inclusief gelegenheid om verderop het museum te bezoeken), en de opzienbarende Stenen Brug.

Start: bij de witte fietsen in Hoenderlo
Lengte: 14 km (tijdens bronstseizoen) of 19 km (in beide gevallen is het beginpunt het eindpunt)
Monumentaal en historisch, kijk hier voor de kaart en routebeschrijving

20130728-Otterlo-Hoenderloo-08