Bezoek het Kröller-Müller Museum

Geplaatst Door op aug 10, 2013


Bijzonder aan de Hoge Veluwe is ongetwijfeld de aanwezigheid van drie musea. In het Kröller-Müller Museum kun je je onderdompelen in de wereld van monderne kunst. In het Museum hangt een omvangrijke collectie schilderijen van o.a. Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Jaarlijks bezoeken ruim 250.000 mensen het Kröller-Müller. Het museum ligt midden in de Hoge Veluwe, het dichtst bij de ingang van Otterlo. Je kunt bijvoorbeeld de Witte Fietsen gebruiken en een bezoek aan het museum combineren met een fietstocht door de natuur.

Vaste collectie

De collectie van het Kröller-Müller Museum is opgebouwd rondom het werk van Vincent van Gogh. Naast zijn schilderijen bezit het museum ook veel kunst die te maken heeft met deze beroemde schilder. Bijvoorbeeld omdat de kunstenaar geïnspireerd raakte door zijn werk. Zo heeft het museum werk van Jan Toorop en Adolphe-Joseph Monticelli. De laatste aanwinst is het schilderij Vincent van Vilmos Huszár (1915).

Tentoonstellingen

Naast de vaste collectie organiseert het museum jaarlijks tijdelijke tentoonstellingen met 20e eeuw en hedendaagse kunst. In de plattegrond van het museum is te zien welke tentoonstellingen er te zien zijn. Met de speciale routemaker kun je voor je bezoek alvast een route samenstellen langs je favoriete kunstwerken.

Beeldentuin

Sinds 1961 beschikt het museum over een beeldentuin, ondertussen wereldberoemd. Omringd door natuur vind je een uitgebreide collectie met beelden van kunstenaars als Auguste Rodin, Barbara Hepworth en Jean Dubuffet. Het museum heeft onlangs een ecologische wandelroute door de beeldentuin samengesteld die je langs kunst en natuur brengt.

Het Kröller-Müller Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag (en feestdagen) van 10.00 tot 17.00 uur.